Paripohdintaa -blogi

Tiistai, Marraskuu 19, 2019, 17:05

Lehtimyyjä kauppasi minulle kovasti erästä sisustuslehteä. Kun en kaikista hyvistä tarjouksista huolimatta innostunut, hän ehdotti että hankkisin lehden puolisolleni joululahjaksi. Ja kun tuli vielä ilmi, että puolisoni juuret ovat Pohjanmaalla, niin: "Kyllähän silloon mies sisustusleheren kestää".

Miesparat tämän ajan maailmassa. Kovin on kapea monen tila olla ja hengittää, jos riskinä on, että sisustuslehden lukeminen voi sitä miehisyyttä ravistaa tai tuhota. Katsoin jokin aika sitten melko vahvan Docventures-dokumentin vankilassa toteutetusta terapiasta, jossa rankalla ja erittäin fyysisellä otteella sukellettiin miesten syviin kipuihin ja kosketukseen kadonneiden tunteiden kanssa. Niin oli pienestä pitäen syvälle painettu monet (kipeät) tunteet ja niitä väkivallalla peitetty. Jäin miettimään, että mikä tässä ajassa ja maailmassa on pielessä, kun ei ole tilaa olla omanlaisensa ja tunteiden kanssa tasapainossa. Tai ainakin kosketuksessa tunteisiinsa, jos tasapaino välillä onkin hukassa.

Edes Disney-maailmassa ei miehellä ole kovin monenlaisia rooleja. Ovat ehkä suuna päänä sankareina, mutta onko edes nimeä kaikille prinsseille annettu. Riittää kun pelastat prinsessan ja olet tosi mies. Tai sitten olet ultimaattinen pahis, joka se nyt ainakin on lukossa tunteidensa kanssa.

Olkaa siis miehet ihan sellaisia kuin haluatte olla. Kunnioitus vahvistuu, kun uskaltaa näyttää itsestään myös muuta kuin miehistä uhoa ja kilpailua. Tulkaa tutuiksi omien tunteidenne kanssa, älkää niin paljon meitä naisia pelätkö. Hukassa taitavat olla monet naisetkin sisimpänsä äärellä. Mukavampaa olisi yhdessä eksyä ja maailmaa ihmetellä, ei silloin niin paljon edes pelottaisi.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Created with Woo®
Copyright © Kasvutila Oy 2019 
All Rights Reserved.